НАРАДА З ГОЛОВАМИ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД В БІЛГОРОД-ДНІСТРОВСЬКІЙ РАЙОННІЙ ДЕРЖАВНІЙ АДМІНІСТРАЦІЇ

По завершенню обласної селекторної наради, голова-начальник Білгород-Дністровської районної державної (військової) адміністрації Василь САМОКИШ провів робочу нараду з головами територіальних громад.

Відкриваючи нараду очільник райдержадміністрації ознайомив присутніх із рядом розпорядчих документів та звернень, які надійшли до органів виконавчої влади для ознайомлення та до виконання.

Далі, відповідно до порядку денного засідання, були розглянуті питання екологічної ситуації на території району, роботу штабу оперативного реагування на надзвичайну подію, що становить загрозу життю і здоров’ю населення, санітарному та епідеміологічному благополуччю, готовність груп спостереження і контролю та дезінфекційних бригад до роботи у режимі 24/7, посилення соціально-гігієнічного моніторингу якості питної води та води поверхневих водойм у визначених точках і точках епідризику й інші заходи з попередження виникнення інфекційних захворювань на території району. З данних питань учасників наради інформували Тетяна ДОРОШЕНКО, завідувач відділу Білгород-Дністровського районного ВП Державної установи «Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» та Петро СЬОМИК, начальник Білгород-Дністровського РУ ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області. За інформацією фахівців, станом на 12 червня на нашій території відхилень від діючих нормативних документів не виявлено. Патогенної флори (а саме збудників сальмонельозу, дизентерії, черевного тифу, гепатиту А) у морській воді та в водах Дністровського, Шаболатского лиманах не виділено. Згідно з даними соціально-гігієнічного моніторингу на 12 червня питна вода у місті та районі в моніторингових точках спостереження відповідає вимогам Державних санітарних норм та правил «Гігієнічні вимоги до питної води, призначеної для споживання людиною».

Про результати перевірки стану захисних споруд цивільного захисту у районі відповідно до протокольного рішення Кабінету Міністрів України доповідав Михайло ЛАВРИК, начальник відділу з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами райдержадміністрації.

У ході наради також були розглянуті питання проведення мобілізаційних заходів та інші.

Присутні голови територіальних громад мали змогу ставити доповідачам питання та отримувати на них відповіді.

Перейти до вмісту