СЛУЖБА У СПРАВАХ ДІТЕЙ БІЛГОРОД-ДНІСТРОВСЬКОЇ РАЙОННОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ ІНФОРМУЄ

МОНІТОРИНГОВИЙ ВИЇЗД ДО ДИТЯЧИХ БУДИНКІВ СІМЕЙНОГО ТИПУ ТАТАРБУНАРСЬКОЇ МІСЬКОЇ ГРОМАДИ

26 травня поточного року спільною робочою групою, у складі начальника служби у справах дітей Білгород-Дністровської райдержадміністрації Наталіі ІКОННІКОВОЇ, начальника служби у справах дітей Татарбунарської міської ради Людмили ШАЛАР, начальника відділу соціального захисту населення та охорони здоровʼя Татарбунарської міської ради Олени ДІОРДІЄВОЇ та головного спеціаліста управління соціального захисту населення райдержадміністрації Марії СКАЛИ, здійснено моніторинговий виїзд до двох дитячих будинків сімейного типу з метою перевірки умов проживання в них дітей.

Зазначимо, що в наслідок військових дій на сході України, ці дитячі будинки були змушені покинути свої рідні оселі в місті Лисичанськ, Луганської області та знайти тимчасовий прихисток в Татарбунарській територіальній громаді. Починаючи з вересня 2022 року вони проживають на території Свято-Преображенського жіночого монастиря у селі Борисівка.

В ході роботи спільної групи та спілкування із мешканцями будинків зʼясовувались нагальні потреби родин, обговорювались проблемні питання та шляхи їх вирішення.

Результатом виїзду стало напрацювання алгоритму дій для поліпшення соціалізації дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та їх батьків-вихователів. Надано рекомендації стосовно виховання, розвитку та стану здоровʼя усіх мешканців дитячих будинків сімейного типу.

Перейти до вмісту