ЗУСТРІЧ ПРЕСТАВНИКА УПОВНОВАЖЕНОГО В ОДЕСЬКІЙ ОБЛАСТІ МАРІЇ ПОПОВОЇ З КЕРІВНИЦТВОМ БІЛГОРОД-ДНІСТРОВСЬКОЇ РАЙОННОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

10 травня Представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Одеській області Марія ПОПОВА здійснила робочу поїздку до Білгород-Дністровського району, під час якої провела зустріч з керівництвом району та міста, прийом громадян.

Під час зустрічі з головою-начальником Білгород-Дністровської районної військової адміністрації Василем САМОКИШЕМ, першим заступником голови РВА Тетяною ДОМЧИНСЬКОЮ, секретарем Білгород-Дністровської міського голови Олександром СКАЛОЗУБОМ та керуючим справами Білгород-Дністровської районної ради Вадимом КЕСАРЧУКОМ Марія ПОПОВА розповіла про основні засади функціонування інституту Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та діяльність регіонального представництва Уповноваженого в Одеський області. Крім того, поінформувала про Спеціальну доповідь Уповноваженого щодо додержання прав осіб, які постраждали внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

Учасники обговорили проблемні питання, з якими стикнулися жителі району внаслідок російської збройної агресії. Насамперед це – питання внутрішньо переміщених осіб, які мешкають на території району, закінчення терміну легалізованого перебування за кордоном дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які централізовано були евакуйовані до країн Європи.

За результатами зустрічі учасники домовились про постійну співпрацю та подальшу координацію дій для розв’язання актуальних питань недопущення порушення прав людини та надання різнобічної допомоги тим громадянам, які її потребують.

З метою реалізації конституційного права на звернення під час робочої поїздки Представник Уповноваженого провела особистий прийом громадян. Заявникам надали відповідні роз’яснення згідно з чинним законодавством.

Перейти до вмісту