УЧАСТЬ ГОЛОВИ-НАЧАЛЬНИКА БІЛГОРОД-ДНІСТРОВСЬКОЇ РАЙОННОЇ ДЕРЖАВНОЇ (ВІЙСЬКОВОЇ) АДМІНІСТРАЦІЇ ВАСИЛЯ САМОКИША У МІЖНАРОДНОМУ ФОРУМІ «БЕЗПЕКА. ІНТЕГРАЦІЯ. ПОТЕНЦІАЛ. ФОРУМ ВІДНОВЛЕННЯ ОДЕЩИНИ»

28 квітня поточного року голова-начальник Білгород-Дністровської районної державної (військової) адміністрації Василь САМОКИШ взяв участь у Міжнародному форумі «Безпека. Інтеграція. Потенціал. Форум відновлення Одещини», що був організований в рамках роботи з розробки Плану відновлення та Стратегії розвитку Одеського регіону.

Форум також відвідали Міністр закордонних справ України Дмитро КУЛЕБА, Міністри закордонних справ Латвії Едгарс РІНКЕВИЧС, Данії – Ларс ЛЮККЕ РАСМУССЕН, Естонії – Маргус ЦАХКН, Ісландії – Тордіс ГІЛФАДОТТІР, Литви – Габріелюс ЛАНДСБЕРГІС, Норвегії – Аннікен ВІТФЕЛЬДТ, Швеції – Тобіас БІЛЬСТРЬОМ та Заступник Державного секретаря МЗС Фінляндії Кая ЗАУЕР.

В рамках церемонії відкриття, привітали учасників та гостей форуму, Голова Одеської обласної ради Григорій ДІДЕНКО та Одеський міський голова Геннадій ТРУХАНОВ.

За словами в.о.голови Одеської ОДА Бориса ВОЛОШЕНКОВА, цей захід є логічним продовженням Міжнародного Саміту міст та регіонів, який відбувся за участі Президента України Володимира Зеленського, де представники 17 країн підписали угоди та меморандуми щодо своєї участі у відновленні нашої країни після завершення війни. Тож зроблені перші кроки в осмисленні напрямків та глибини проведення відновлювальних робіт, а саме: повоєнна відбудова, повернення людей, відновлення економіки та реалізація нової регіональної політики.

Також Борис ВОЛОШЕНКОВ висловив вдячність Міністрам закордонних справ країн Північної Європи та Балтії і Повноважним Послам цих країни за те, що їх держави є надійними партнерами України у прагненні до збереження державного суверенітету та територіальної цілісності в межах міжнародно визнаних кордонів.

Перейти до вмісту