ГОЛОВНИЙ СПЕЦІАЛІСТ З ПИТАНЬ ПИТАНЬ ОХОРОНИ ПРАЦІ  ТА ТЕХНІКИ БЕЗПЕКИ ІНФОРМУЄ:

28 КВІТНЯ – ДЕНЬ ОХОРОНИ ПРАЦІ

У червні 2022 року Міжнародна конференція праці вирішила включити «безпечне та здорове робоче середовище» до рамок основних принципів і прав у сфері праці МОП. 28 квітня 2023 року МОП підсилить це рішення, об’єднавши експертів і трьохсторонніх учасників для обговорення наслідків, які воно має для сфери праці, а також того, як практично реалізувати це право у сфері праці. Це також слугуватиме для представлення результатів дослідження статусу імплементації різних положень основних Конвенцій № 155 і № 187.

Гасло Всесвітнього дня охорони праці у 2023 році – «Безпечне та здорове робоче середовище – основний принцип та право на роботі». МОП запрошує приєднуватися до глобального діалогу щодо запровадження безпечного та здорового робочого середовища як фундаментального принципу і права на роботу. Адже цінність результатів будь-якої трудової діяльності не може бути вище цінності здоров’я та життя працівника.

Так, за даними Державної служби України з питань праці, від початку збройної агресії російської федерації під час виконання трудових обов’язків на виробництві постраждало 3065 працівників. На жаль 520 робітників віддали своє життя на робочому місці. Через ракетні обстріли та дії вибухових пристроїв під час виконання трудових обов’язків на виробництві постраждало 711 працівників, з яких 252 особи зі смертельним наслідком.

Міжнародна організація праці оголосила 28 квітня Всесвітнім днем охорони праці саме для  того, щоб привернути увагу світової громадськості до масштабів проблеми, а також до того, яким чином створення та просування культури охорони праці може сприяти зниженню щорічної смертності на робочому місці.

Намагаємося працювати безпечно, навіть, в умовах війни. Бережімо себе, рідних і всю Україну!

Перейти до вмісту