УЧАСТЬ БІЛГОРОД-ДНІСТРОВСЬКОЇ РАЙОННОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ У ЗАХОДАХ З НАГОДИ ДНЯ ПАМ’ЯТІ АВАРІЇ НА ЧОРНОБИЛЬСЬКІЙ АЕС

Сьогодні у Білгород-Дністровському районі, як і по всій Україні відзначають 37-му річницю аварії на Чорнобильській АЕС, яка стала однією з найстрашніших катастроф за всю історію ядерної енергетики.

Вночі 26 квітня о 1:23 на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС стався потужний вибух. Першими жертвами аварії стали 2 працівника станції, а остаточну кількість загиблих і постраждалих навряд чи коли-небудь буде названо.

Чорнобиль – один із епохальних поворотів не тільки української історії, але і всього людства. Тільки через багато років приходить до нас переосмислення масштабів цієї трагедії і подвигу ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС.

Серед героїв-ліквідаторів було й чимало мешканців Білгород-Дністровського району, які працювали у найважливіший період як на об’єктах самої станції, так і в радіусі 30-ти кілометрової зони. Їх самовідданість та жертовність не допустили розширення катастрофи.

Вшановуючи подвиг тих, хто віддав своє життя, рятуючи світ від загрози ядерної радіації, представники Білгород-Дністровської районної державної адміністрації, на чолі із заступником голови Максимом БРИТКОВИМ, взяли участь у заходах, що відбулись біля пам’ятного знаку, встановленого на честь героїв-чорнобильців, поклали квіти до підніжжя пам’ятника та разом з усіма учасниками урочистостей вшанували загиблих ліквідаторів хвилиною мовчання.

Перейти до вмісту