ВІДДІЛ МІСТОБУДУВАННЯ, АРХІТЕКТУРИ, ІНФРАСТРУКТУРИ ТА ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА БІЛГОРОД-ДНІСТРОВСЬКОЇ РАЙОННОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ ІНФОРМУЄ

УЧАСТЬ БІЛГОРОД-ДНІСТРОВСЬКОЇ РАЙОННОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ У РОБОТІ СПІЛЬНОЇ ГРУПИ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

Спеціалісти відділу містобудування, архітектури, інфраструктури та ЖКГ Білгород-Дністровської райдержадміністрації взяли участь в роботі спільної групи з обстеження водотоків басейну річок Когильник та Чага, яка на минулому тижні здійснила виїзд до Татарбунарської міської, Саратської селищної територіальних громад Білгород-Дністровського району, а також до територіальних громад Болградського району.

Робочу групу очолив заступник директора Департаменту екології та природних ресурсів Одеської ОВА Дмитро САВАЛЮК. До складу комісії також увійшли начальник відділу з управління інфраструктурою Басейнового управління водних ресурсів річок Причорномор’я та нижнього Дунаю Віктор ВАЛЮХА, директор ДРПВІ «УКРПІВДЕНДІПРОВОДГОСП» Георгій МАШИН, керівники громад та інші профільні спеціалісти.

Обстеження проводились з метою дослідження можливого відведення зливових потоків із зони вирогідного підтоплення, на виконання розпорядження начальника Одеської ОВА Максима МАРЧЕНКА щодо поліпшення екологічного стану, забезпечення та водовідведення водотоків басейну річок Когильник та Чага.

У ході обстеження, було встановлено, що для поліпшення ситуації необхідно провести роботи з розчищення русла р. Чага починаючи з о. Сасик та до з’єднання русел р. Чага та р. Когильник. Зазначені роботи потребують комплексного підходу, тому що річка Чага проходить територіями чотирьох громад.

Під час обстеження робоча група виявила проблемні ділянки у руслі зазначених річок.

За результатами своєї роботи, комісія прийме рішення та надасть пропозиції з вирішення проблемних питань, з визначення обсягів робіт необхідних для поліпшення екологічного стану річок, з визначення джерел фінансування, а також надасть пропозиції щодо розчищення русел вказаних річок.

Перейти до вмісту