ОБСТЕЖЕННЯ СХОДІВ ОЗИМИНИ НА ПОЛЯХ ТОВ «МИКОЛАЇВКА» СЕРГІЇВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

Вирощування сільгосппродукції — справа ризикова. При цьому найбільше аграрій ризикує втратити урожай через несприятливі погодно-кліматичні умови. Наприклад, через відсутність або недостатню кількість опадів, що спостерігається протягом останнього періоду в Білгород-Дністровському районі.

28 лютого поточного року, реагуючи на звернення керівника ТОВ «Миколаївка» Сергія РИБАЛЬЧЕНКА, робоча група, у складі спеціалістів відділу економіки та агропромислового розвитку Білгород-Дністровської районної державної адміністрації Станіслава ТОПЧУ та Лариси ЖУЖИ, представника Сергіївської селищної ради та головного агронома сільгосппідприємства, здійснила виїзд до господарства ТОВ «Миколаївка» (Сергіївска селищна територіальна громада) для обстеження масиву посівних на площі 1177,3 га.

У ході виїзду було  обстежено всі ділянки  посівів  озимого ріпаку під врожай 2023 року.  Робочою групою встановлено, що  із посіяних 1285 га сходи озимого ріпаку зійшли тільки на площі 100,7 га, на 1177,3 га – сходів не отримано. За словами керівника підприємства, дана ситуація склалася у зв’язку із тривалою посухою у літньо-осінній період 2022 року.

Перейти до вмісту