ЮРИДИЧНИЙ ВІДДІЛ АПАРАТУ БІЛГОРОД-ДНІСТРОВСЬКОЇ РАЙОННОЇ ДЕРЖАВНОЇ (ВІЙСЬКОВОЇ) АДМІНІСТРАЦІЇ ІНФОРМУЄ

Підписання Угоди між Урядом України та Урядом Канади про мобільність молоді —

нові перспективи у співпраці України та Канади

Початок даній Угоді було покладено ще у 2019 році, коли Президент України Володимир Зеленський та Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо — зустрілися в рамках брифінгу для налагодження українсько-канадських відносин. Не дивно, що саме між Урядами України та Канади виникла подібна ініціатива. Українська діаспора Канади налічує близько 1 359 655 осіб.

 У жодній іншій країні не має такої кількості закордонних громадських організацій: Конгрес Українців Канади, Союз Українських студентів Канади, Українсько-Канадський фонд Тараса Шевченка та багато інших регіональних утворень.

Допомога Канади в питаннях українців, звичайно, завдячує позитивно-активній позиції діаспори, яка пам’ятає про своє коріння та зберігає свою національну ідентичність крізь століття та тисячі кілометрів відстані.

Переговори делегацій урядів України та Канади, під час яких відбулося остаточне узгодження текстів проєкту Угоди про мобільність молоді та їх парафування, завершилися 22 листопада 2022 року.

20-го січня 2023 року на засіданні Уряду, Кабінет Міністрів України підписав Угоду з Урядом Канади. Угода створить правові підстави для розвитку українсько-канадських зв’язків у молодіжній сфері, шляхом організації обмінів після завершення воєнного стану в Україні. На підписання українсько-канадської Угоди уповноважено Міністра молоді та спорту Вадима Гутцайта.

Як прокоментували у Міністерстві молоді та спорту, результатом реалізації Угоди стане створення необхідних правових умов для розвитку українсько-канадських зв’язків у молодіжній сфері шляхом організації обмінів після завершення воєнного стану в Україні. Укладення Угоди розширить можливості молоді України та Канади для кращого розуміння культури, суспільства, поглибленню вивчення мови іншої держави (французької та англійської) завдяки подорожам, тимчасовому працевлаштуванню та набуттю життєвого досвіду за кордоном.

Чудова перспектива для зростаючого покоління, якою варто скористатись!

Перейти до вмісту