ХВИЛИНА МОВЧАННЯ ЗА ЖЕРТВАМИ ГОЛОКОСТУ В БІЛГОРОД-ДНІСТРОВСЬКІЙ РАЙОННІЙ ДЕРЖАВНІЙ АДМІНІСТРАЦІЇ

Сьогодні, 27 січня, у Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту,  весь світ вшановує пам’ять жертв однієї із найтрагічніших сторінок історії людства. Нелюдська жорстокість, породжена нацисткою ідеологією, забрала життя мільйонів невинних людей, приналежних до різних релігійних, етнічних, культурних та національних спільнот.

Ця дата сповнена особливим трагізмом та болем. За період Голокосту на території України нацистами було знищено майже 1,5 мільйона українських євреїв.

Українці, як ніхто, розуміють трагедію єврейського народу. Саме українська земля лише за минуле століття пережила 2 масштабних геноциди: Голодомор та Голокост.

Тому людство повинно завжди пам’ятати про трагедію Голокосту. Це жахливий урок історії. І на будь-який прояв ненависті та нетерпимості треба давати рішучу відповідь.

Щоб ніколи знову не відбулася така трагедія!

На знак вшанування усіх невинних жертв Голокосту в Білгород-Дністровській районній державній (військовій) адміністрації був проведений меморіальний захід, під час якого працівники райдержадміністрації вшанували хвилиною мовчання тих, чиї життя забрали страшні події того часу та згадали українців, які всіма способами намагалися їм допомогти, і, нерідко, платили за це своїм життям.

Перейти до вмісту