ХТО З ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІВ МАЄ ПРАВО НА ОТРИМАННЯ ЖИТЛА ЧИ ГРОШОВОЇ КОМПЕНСАЦІЇ ЗА НЬОГО

Набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до порядків, затверджених постановами Кабінету Міністрів України від 3 серпня 2006 р. № 1081 і від 2 вересня 2015 р. № 728» від 6 січня 2023 р. № 15, якою унормовано хто з військовослужбовців має право на отримання житла чи грошової компенсації за нього

Так, новою редакцією п. 29 Порядку забезпечення військовослужбовців та членів їх сімей житловими приміщеннями, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 3 серпня 2006 року № 1081 передбачено наступне:

 «військовослужбовці, які перебувають на обліку, у разі звільнення з військової служби в запас за станом здоров’я або у разі, коли вони на час звільнення мають вислугу військової служби не менше 20 років, або у відставку, а також у зв’язку із скороченням штатів чи проведенням інших організаційних заходів у разі неможливості їх використання на військовій службі залишаються на цьому обліку у військовій частині до одержання житла з державного житлового фонду або за їх бажанням грошової компенсації за належне їм для отримання жиле приміщення, а в разі розформування військової частини – у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки і відповідних квартирно-експлуатаційних органах та користуються правом позачергового одержання житла».

Окрім того, новою редакцією абзацу 3 пункту 2 Порядку визначення розміру і надання військовослужбовцям та членам їх сімей грошової компенсації за належне їм для отримання жиле приміщення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 2 вересня 2015 р. № 728, встановлено, що дія цього Порядку поширюється на:

«осіб, звільнених з військової служби в запас за станом здоров’я або у разі, коли вони на час звільнення мають вислугу військової служби не менше 20 років, або у відставку, а також у зв’язку із скороченням штатів чи проведенням інших організаційних заходів у разі неможливості їх використання на військовій службі, та членів їх сімей».

Джерело: https://ips.ligazakon.net/document/KP23_015?an=1

Перейти до вмісту