ДО УВАГИ МЕШКАНЦІВ БІЛГОРОД-ДНІСТРОВСЬКОГО РАЙОНУ!

УПРАВЛІННЯ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ БІЛГОРОД-ДНІСТРОВСЬКОЇ РАЙОННОЇ ВІЙСЬКОВОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ ІНФОРМУЄ

Забезпечення соціальної та професійної адаптації осіб, які звільняються або звільнені з військової служби, з числа ветеранів війни, осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, членів сімей таких осіб, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України та постраждалих учасників Революції Гідності

              Серед низки пільг та соціальних гарантій для учасників антитерористичної операції, зокрема передбачено заходи соціальної та професійної адаптації.

              Порядок організації соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 21 червня 2017 р. № 432.

           Дія цього Порядку поширюється на учасників АТО/ООС та постраждалих учасників Революції Гідності з числа осіб, яким установлено один із таких статусів:

              • учасника бойових дій – відповідно до пунктів 19 і 20 частини першої статті 6 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” (далі – Закон);

              • особи з інвалідністю внаслідок війни – відповідно до пунктів 10-14 частини другої статті 7 Закону;

              • учасника війни – відповідно до пункту 13 статті 9 Закону;

              • постраждалого учасника Революції Гідності – відповідно до статті 161 Закону.

             Для отримання такої послуги необхідно звернутися до управління соціального захисту населення за місцем реєстрації або місцем фактичного проживання із заявою.

              Подати заяву відповідно до затвердженої форми на навчання необхідно до органу соціального захисту населення за місцем реєстрації або за місцем фактичного проживання (перебування) з наступним пакетом документів:

  • копія посвідчення учасника бойових дій або особи з інвалідністю внаслідок війни, або учасника війни, або постраждалого учасника Революції Гідності, засвідчена підписом особи;
  • копія індивідуальної програми реабілітації (для особи з інвалідністю власлідок війни);
  • для учасника антитерористичної операції – копія документа, що підтверджує безпосередню участь в антитерористичній операції або забезпеченні її проведення з перебуванням безпосередньо в районах проведення антитерористичної операції у період її проведення, що засвідчується підписом учасника антитерористичної операції;
  • для особи, яка здійснювала заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, – копія документа, що підтверджує участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення, що засвідчується підписом.

              Також необхідно пред’явити оригінал посвідчення учасника бойових дій або особи з інвалідністю внаслідок війни.

              Послуги з професійного навчання надаються учаснику антитерористичної операції одноразово в порядку черговості.

              Строк професійного навчання не може перевищувати 12 місяців у разі організації навчання за робітничими професіями.

              Строк підвищення кваліфікації шляхом навчання на курсах цільового призначення становить не більше 500 годин.

              Після успішного завершення повного курсу навчання за відповідними робочими навчальними планами та робочими навчальними програмами учасники антитерористичної операції отримують такі документи державного зразка:

свідоцтво про присвоєння (підвищення) робітничої кваліфікації — за результатами первинної професійної підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації за робітничими професіями;

документ про підвищення кваліфікації — за результатами підвищення кваліфікації учасників антитерористичної операції з вищою освітою.

              У разі підвищення кваліфікації на курсах цільового призначення учасники антитерористичної операції отримують посвідчення установленого зразка.

              Учасникам антитерористичної операції, які навчалися професіям, пов’язаним з роботами на об’єктах з підвищеною небезпекою праці, що перебувають під наглядом спеціально уповноважених державних органів, разом із свідоцтвом про присвоєння (підвищення) робітничої кваліфікації видається посвідчення встановленого зразка про допуск до роботи на зазначених об’єктах.

               Консультації з питань професійної адаптації можна отримати за адресами:

               Управління соціального захисту населення Білгород – Дністровської районної державної (військової) адміністрації: м. Білгород – Дністровський, вул. Грецька, 24, каб. № 11,  тел.: (048)4922514;

              Саратський відділ соціального захисту населення управління соціального захисту населення: смт Сарата, вул. Крістіна Вернера, 86, каб. № 25;

               Татарбунарський відділ соціального захисту населення управління соціального захисту населення: м. Татарбунари, вул. Горького, 2, каб. № 13.

Перейти до вмісту