Перші похолодання – час простуд та хвороб, через які діти пропускають школу. Залишитись на день, три, або навіть тиждень без уроків може здаватись незначним, але ці освітні втрати впливають на успіхи дитини в довгостроковій перспективі.

Пропущений матеріал може спричинити відставання, зниження мотивації та відчуття дискомфорту. Кожен урок важливий, і наздоганяти самостійно буває нелегко. Всеукраїнська школа онлайн — це інструмент, який допоможе учневі подолати освітні втрати через пропуски уроків. Платформа пропонує відеоуроки, тести для самоперевірки та конспекти, які допоможуть наздогнати матеріал самостійно та без стресу, повернувшись до навчального процесу підготовленим. До уваги батьків! Платформа безкоштовна, тож, реєструйтеся – https://lms.e-school.net.ua, користуйтеся і не хворійте!

Читати далі

ВІДБУЛОСЬ ЗАСІДАННЯ РАДИ З ПИТАНЬ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ ПРИ БІЛГОРОД-ДНІСТРОВСЬКІЙ РАЙОННІЙ ДЕРЖАВНІЙ (ВІЙСЬКОВІЙ) АДМІНІСТРАЦІЇ

         Сьогодні, 9 жовтня, при Білгород-Дністровській районній державній (військовій) адміністрації відбулось засідання ради з питань внутрішньо переміщених осіб.          Про затвердження Методичних рекомендацій щодо проведення оцінювання потреб внутрішньо переміщених осіб на місцевому рівні територіальних громад ознайомила присутніх голова Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при Білгород-Дністровській районній державній (військовій) адміністрації Ганна ОНОПРІЄНКО.          Голова громадської організації “ЖІНКИ БЕСАРАБІЇ” – Ганна ШИМАНСЬКА, в свою чергу, проінформувала членів засідання про проведення ГО «ЖІНКИ БЕСАРАБІЇ» опитування для визначення потреб внутрішньо переміщених осіб району.          Поділились досвідом про результати роботи Рад з питань ВПО при Старокозацькій сільській та Татарбунарській міській радах заступник голови Старокозацької сільської ради Павло ОСМАТЕСКУЛ та голова Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при  Татарбунарській міській раді Ігор МЕЙТА.          Засідання дало змогу спланувати подальші кроки для забезпечення ефективної підтримки і захисту ВПО в нашому районі.

Читати далі

⚡️Військовослужбовці, які вперше самовільно залишили військові частини чи місця проходження служби та добровільно повернулись, звільняються від покарання — Верховна Рада України

Про це йдеться у законопроєкті № 12095 (https://itd.rada.gov.ua/billinfo/Bills/Card/44996), який прийняла за основу Верховна Рада України. Пропонується установити, що під час дії воєнного стану: 🔻Військовослужбовцям, які вперше самовільно залишили військові частини та добровільно прибули до місця проходження служби, військова служба і дія контракту продовжується. Також поновлюються виплати та здійснення продовольчого, речового забезпечення, пільг та соціальних гарантій; 🔻Розпочаті кримінальні провадження відносно військовослужбовців, які вперше самовільно залишили військові частини і добровільно прибули, не є підставою для відмови у продовженні військової служби та дії їх контракту.

Читати далі

ВІДБУЛОСЬ ЗАСІДАННЯ ПРЕЗИДІЇ БІЛГОРОД-ДНІСТРОВСЬКОЇ РАЙОННОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ВЕТЕРАНІВ УКРАЇНИ

Сьогодні, 9 жовтня, відбулось розширене засідання президії Білгород-Дністровської районної організації ветеранів України, яке очолив голова Білгород-Дністровської районної організації ветеранів України Валерій ТИМОФЄЄВ. В зібраннях взяв участь голова (начальник) Білгород-Дністровської районної державної (військової) адміністрації Василь САМОКИШ, який відзначив актив ветеранів, голів організацій грамотами Білгород-Дністровської райдержадміністрації  та районної ради,  подякував за нелегку працю, мудрість, життєвий досвід, активну життєву позицію та побажав їм мирного неба над головою, міцного здоров’я, довголіття та благополуччя. Окрім того, окремі представники організації ветеранів (далі – РОВУ) були відзначені грамотами РОВУ, які вручив колегам  колишній голова районної ветеранської організації, почесний громадянин Білгород-Дністровського району Павло ЛАСТОВЕЦЬКИЙ. Відповідно порядку денного присутні президії обговорили питання про підсумки роботи РОВУ за 9 місяців та завдання на ІV квартал поточного року, головні завдання, що стоять перед Білгород—Дністровською районною організацією ветеранів України на сучасному етапі її діяльності в умовах воєнного стану тощо.

Читати далі

Щороку в Україні реєструють близько 5 мільйонів випадків інфекційних захворювань, 98% із них – грип, COVID-19 та ГРВІ.

Епідемічний сезон традиційно починається на початку жовтня, і саме тоді кількість випадків різко зростає. Застуди, грип та COVID-19 стають звичними викликами, з якими стикається більшість українців, і важливо знати, як захистити себе та своїх близьких. Найефективнішим способом убезпечити себе від цих хвороб є вакцинація. ☛ Щеплення проти грипу рекомендується робити щороку, і вакцину легко придбати в аптеках. Всі вакцини, які надходять у продаж, проходять ретельний державний контроль якості, що гарантує їхню безпеку та ефективність. ☛ Щеплення проти COVID-19 залишається безоплатним для всіх охочих. Для цього достатньо звернутися до свого сімейного лікаря, який допоможе вам отримати необхідний захист. Також нагадуємо про оновлені рекомендації щодо ревакцинації: це важливий крок для підтримання високого рівня імунного захисту. Вакцинуйтеся і залишайтеся здоровими! Ваше здоров’я — це ваша сила.

Читати далі
Перейти до вмісту