ВІДБУЛАСЬ ПОЗАЧЕРГОВА СЕСІЯ СЕРГІЇВСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Сьогодні, 26 липня, відбулось засідання позачергової сесії Сергіївської селищної  ради Білгород-Дністровського району. Слід зазначити, що в цій громаді, з вересня 2023 року сесії не відбувались, що негативно впливало на діяльність Сергіївської селищної ради та життя мешканців громади. Завдяки тісній співпраці голови (начальника) Одеської обласної державної (військової) адміністрації Олега КІПЕРА, голови Одеської обласної ради Григорія ДІДЕНКА, голови (начальника) Білгород-Дністровської районної державної (військової) адміністрації Василя САМОКИША з депутатським корпусом селищної ради -сесія Сергіївської селищної ради відбулась. До порядку денного позачергової сесії було включено понад 50  питань. Всі вони попередньо обговорювалися на засіданнях постійних комісій. Серед основних питань, які були винесені на розгляд депутатів селищної ради – прийняття бюджету Сергіївської селищної  територіальної громади  на 2024 рік, виконання важливих програм щодо підтримки підрозділів територіальної оборони та Збройних Сил України на 2023-2025 роки, Комплексна програма соціального захисту населення Сергіївської територіальної громади на 2024–2026 роки, програма «Здоров’я населення Сергіївської територіальної  громади на 2024-2026 роки» та інші[…Читати далі…]

Читати далі

Цифра дня: 547 500 000+ гривень зекономлених коштів на тендерах

Саме таку суму громади Одещини могли втратити через переплату на оголошених закупівлях. І саме таку суму заблокувала робоча група «Прозорість і підзвітність» при Одеській ОВА, щоб повернути кошти назад в бюджети для більш раціональних витрат. Передусім – на підтримку ЗСУ. Серед скасованих тендерів, зокрема завищені ціни на харчові продукти, меблі, автівки, розробку документації, не термінові ремонти та інше.

Читати далі

ІНТЕГРОВАНА СИСТЕМА «СОЦІАЛЬНА ГРОМАДА» В ДІЇ

У ході робочого візиту до Старокозацької сільської ради, який було здійснено на поточному тижні, т.в.о. начальника відділу соціальної підтримки внутрішньо переміщених осіб управління соціального захисту населення Білгород-Дністровської районної державної адміністрації Ганною ВАЩЕНКО та головним спеціалістом відділу Катериною НОВИКОВОЮ, відбулась зустріч із головним спеціалістом відділу соціального захисту населення Старокозацької сільської ради (виконує обов’язки адміністратора ЦНАПу) Катериною ЧУПРИНОЮ. Під час зустрічі були обговорені питання щодо порядку оформлення та видачі довідок про взяття на облік внутрішньо переміщених осіб шляхом використання інтегрованої системи «Соціальна громада», щодо правильності оформлення заяв та поданих документів для призначення внутрішньо переміщеним особам допомоги на проживання.

Читати далі

БЛАГОУСТРІЙ НАСЕЛЕНИХ ПУНКТІВ ЧЕРЕЗ ПРОЗОРО

Задля благоустрою територій населених пунктів територіальних громад, для яких необхідно проводити закупівлю товарів або послуг, сільські ради оголошують тендерні закупівлі. Так, КП “Господарочка 1812”  Дівізійської сiльської територіальної громади, провело закупівлю товарів, а саме плитки тротуарної, в кількості 155 м2 та поребриків тротуарних 66 шт. для облаштування тротуарів. На черговому засіданні робочої групи «Прозорість та підзвітність», що функціонує при Білгород-Дністровській районній державній адміністрації ці публічні закупівлі були проаналізовані та члени комісії дійшли висновку, що вони є законодавчо і технічно обґрунтованим з додаванням необхідних документів.

Читати далі

ПРОТИПОЖЕЖНА ПРОФІЛАКТИКА ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ НА ПОРЯДКУ ДЕННОМУ ЗАСІДАННЯ РОБОЧОЇ ГРУПИ «ПРОЗОРІСТЬ ТА ПІДЗВІТНІСТЬ»

На черговому засіданні робочої групи «Прозорість та підзвітність», що функціонує при Білгород-Дністровській районній державній адміністрації було проаналізовано публічні закупівлі послуг з проведення заходів із захисту приміщень (будівель), а саме обробка вогнебіозахистою речовиною для деревини “РЕТАРДАНТ” на загальній площі 928 м2  у Плахтіївському закладі дошкільної освіти (ясла-садок) №2 Плахтіївської сільської ради на суму 49833,6 грн. Проаналізувавши закупівлі, члени комісії дійшли висновку, що вони є законодавчо і технічно обґрунтованим з додаванням необхідних документів.

Читати далі

ПІДГОТОВКА ДО ЗИМИ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ ВІДБУВАЄТЬСЯ ПРОЗОРО ТА ВІДКРИТО

На черговому засіданні робочої групи «Прозорість та підзвітність», що функціонує при Білгород-Дністровській районній державній адміністрації було проаналізовано публічні закупівлі твердого палива, а саме вугілля марки Г (Г2) (13-100 ) у кількості  39 тонн  та брикети паливні, вугільні – 3 тони на суму 529200,0 грн , ціна за одну тону склала 12600, грн. Закупівля палива проводилась КЗ Миколаївка-Новоросійський заклад загальної середньої освіти i-iii ступенів (Успенівська ТГ)  з метою підготовки закладу освіти до опалювального періоду 2024/2025 років. Проаналізувавши закупівлі, члени комісії дійшли висновку, що вони є законодавчо і технічно обґрунтованим з додаванням необхідних документів.

Читати далі

РОБОЧИЙ ВИЇЗД ДО СТАРОКОЗАЦЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

24 липня поточного року головним спеціалістом-юристом управління соціального захисту населення Білгород-Дністровської районної державної адміністрації Ганною ВАЩЕНКО було здійснено робочий візит до Старокозацької сільської ради. Під час візиту відбулась зустріч з головними спеціалістами відділу соціального захисту населення Старокозацької сільської ради, в ході якої було обговорено питання щодо чинного законодавства, яким врегульовано особливості альтернативної (невійськової) служби під час воєнного стану. Окрім того, начальником комунальної установи «Центр надання соціальних послуг Старокозацької сільської ради»  Світланою ЛАКТІОНОВОЮ була надана інформація щодо порядку ведення обліку та надання соціальних послуг особам, які умовно засуджені до відбування покарання.

Читати далі

Безбар’єрність має широкий спектр і стосується абсолютно всіх галузей. Мова також може бути безбар’єрною

Слова, які ми обираємо у повсякденному спілкуванні, мають велике значення, особливо коли йдеться про людей з інвалідністю. Використання коректної термінології у спілкуванні з людьми з інвалідністю дозволяє уникати стереотипів, дискримінації, підтримувати рівність і виявляти повагу до кожної особистості. МВС України пропонує приклади, які допоможуть спілкуватися більш коректно

Читати далі
Перейти до вмісту