РОБОЧА ЗУСТРІЧ З ПИТАНЬ ОРГАНІЗАЦІЇ БЕЗПЕЧНОГО ХАРЧУВАННЯ В ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ

За ініціативою Білгород-Дністровської районної державної (військової) адміністрації, 16 березня 2023 року за участю  фахівців Білгород-Дністровського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області в Татарбунарській селищній раді була проведена виїзна нарада з працівниками закладів освіти (керівниками, медичними працівниками, працівниками харчоблоків), Татарбунарської, Тузлівської, Лиманської та Дивізійської об’єднаних територіальних громад з питань організаціЇ безпечного харчування в закладах освіти.

Начальником Білгород-Дністровського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області Петром Сьоміком надана інформація щодо основних принципів організація безпечного харчування в закладах освіти, доведена інформація щодо вимог законодавства до впровадження системи НАССР, висвітлено етапи розробки та впровадження системи НАССР на харчоблоках в закладах освіти. Обговорено основні вимоги наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01.10.2012 № 590 «Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР) та «Методичних настанов щодо розроблення, запровадження і використання постійно діючих процедур, які базуються на принципах системаи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках в закладах освіти», затверджених Міністерством розвітку економіки, тогівлі та сільського господарства України від 17.11.2020 року № 2347 (в редакції наказу Міністерства розвітку економіки, тогівлі та сільського господарства України від 01.12.2020 р. № 2489).

Начальником відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Білгород-Дністровського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області Сергієм Шаповалом надана інформація щодо способів організації харчування, режимів харчування, окреслено вимоги до планування меню, забезпечення харчування дітей з особливими дієтичними потребами, наголошено на необхідності дотримання вимог «Норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 305.

Фахівцями Держпродспоживслужби були надані відповіді на питання представників закладів освіти щодо організації безпечного харчування в закладах.

Питання організації безпечного харчування дітей в закладах освіти залишається на контролі.

Перейти до вмісту