НАРАДА З ПИТАНЬ РЕФОРМУВАННЯ СИСТЕМИ ШКІЛЬНОГО ХАРЧУВАННЯ ТА СТВОРЕННЯ НАЛЕЖНИХ УМОВ ДЛЯ БЕЗПЕЧНОГО ТА ЯКІСНОГО ХАРЧУВАННЯ В ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ БІЛГОРОД-ДНІСТРОВСЬКОГО РАЙОНУ

За дорученням голови-начальника Білгород-Дністровської районної державної (військової) адміністрації Василя САМОКИША, 30 березня, під головуванням першого заступника голови Білгород-Дністровської районної державної (військової) адміністрації Тетяни ДОМЧИНСЬКОЇ та представників закладів освіти відбулася нарада з питань реформування системи шкільного харчування та створення належних умов для безпечного та якісного харчування в закладах освіти Білгород-Дністровського району.

Начальником відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Білгород-Дністровського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області Сергієм ШАПОВАЛОМ надана інформація щодо способів організації харчування, режимів харчування, окреслено вимоги до планування меню, забезпечення харчування дітей з особливими дієтичними потребами, наголошено на необхідності дотримання вимог «Норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 305. Головним спеціалістом відділу безпечності харчування продуктів та ветеринарної медицини Білгород-Дністровського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області Світланої МАРГАРИНТ надана інформація щодо основних принципів організації безпечного харчування в закладах освіти, доведена інформація щодо вимог законодавства до впровадження системи НАССР, висвітлено етапи розробки та впровадження системи НАССР на харчоблоках в закладах освіти. Обговорено основні вимоги наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01.10.2012 № 590 «Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР) та «Методичних настанов щодо розроблення, запровадження і використання постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках в закладах освіти», затверджених Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 17.11.2020 року № 2347 (в редакції наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 01.12.2020 р. № 2489).

Фахівцями Держпродспоживслужби були надані відповіді на питання представників закладів освіти щодо організації безпечного харчування в закладах.

Питання організації безпечного харчування дітей в закладах освіти залишається на контролі.

Перейти до вмісту