Нагадуємо споживачам, що не варто споживати харчові продукти після закінчення терміну їх придатності, навіть якщо мова іде про продукти тривалого зберігання, зокрема м’ясні, рибні та плодово-овочеві консерви.

🥫 Такі консерви мають зберігатися в темному прохолодному місці, проте після закінчення терміну придатності від них краще відмовитись. Це пов’язано з тим, що сама тара (бляшана банка або кришка) можуть почати виділяти шкідливі речовини, а також є ризик накопичення ботулотоксину у самому харчовому продукті.

🍲 А у випадку, якщо консерву вже відкрили і рештки залишили в холодильнику – її вміст варто спожити якомога раніше!

🔎 Звертаємо увагу, що Законом України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів» визначено:

1️⃣ Якщо харчові продукти потребують спеціальних умов зберігання та/або умов використання, такі умови мають бути зазначені в інформації про харчовий продукт.

2️⃣ Для забезпечення належного зберігання та використання харчових продуктів після відкриття упаковки в інформації про харчовий продукт може зазначатися інформація про умови зберігання та/або строк споживання після відкриття упаковки.

☝️ Тому вкотре нагадуємо – при придбанні харчових продуктів, у тому м’ясних, рибних і плодово-овочевих консервів, споживачеві слід звертати увагу на інформацію, зазначену на етикетці, зокрема на їх термін придатності, а також на умови споживання після відкриття харчового продукту.

🙏 Будьте уважні і обережні, бережіть своє здоров’я і здоров’я своїх близьких!

Возможно, это изображение текст

Нравится

Комментировать

Поделиться

Перейти до вмісту