#безпечність_харчових_продуктів:

🌞 За вікном літня спека і тому наразі варто приділити особливу увагу зберіганню швидкопсувних харчових продуктів – ковбас, тістечок, сирів, молока, йогуртів тощо.

👀 Зазвичай на маркуванні таких харчових продуктів вказано мінімальний термін придатності або дата «вжити до».

☝️ Проте Законом України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів» визначено, що для харчових продуктів, які через свої мікробіологічні властивості є такими, що швидко псуються, після дати «вжити до» зазначаються спеціальні умови зберігання, яких необхідно дотримуватися, щоб харчовий продукт не втратив своїх властивостей до зазначеної дати.

❌ Тому не залишайте швидкопсувні продукти в теплому приміщенні, тим більш на відкритому сонці – це може призвести до неприємних наслідків після їх споживання.

❗ До того ж зверніть увагу – термін придатності зазначається для належним чином упакованого харчового продукту. Після відкриття такі продукти як ковбаса, йогурт, молоко, тістечка тощо, хоч на другий день з дати виробництва, їх потрібно спожити якнайшвидше!

Перейти до вмісту